Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

Pazopanib Teva, 400 mg, 60 comprimate filmate, Teva Pharmaceuticals

pazopanib

Brand: TEVA PHARMACEUTICALS

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Document: Prospect

Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Pazopanib Teva, 400 mg, 60 comprimate filmate, Teva Pharmaceuticals

Indicatii:
PAZOPANIB TEVA este un medicament numit inhibitor de protein-kinază. Acţionează prin blocarea acţiunii proteinelor implicate în creşterea şi răspândirea celulelor canceroase.
PAZOPANIB TEVA este folosit la adulţi pentru tratamentul:
- cancerului de rinichi în stadiu avansat sau care s-a extins şi la alte organe.
- anumitor forme de sarcom de ţesuturi moi, care este un tip de cancer care afectează ţesuturile de suport ale corpului. Poate să apară în muşchi, vase de sânge, ţesut gras sau în alte ţesuturi care asigură suport, înconjoară sau protejează organele.

Contraindicatii:
Nu luaţi PAZOPANIB TEVA:
- dacă sunteţi alergic la pazopanib sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi PAZOPANIB TEVA, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
PAZOPANIB TEVA nu este recomandat dacă sunteţi gravidă. Nu se cunosc efectele administrării PAZOPANIB TEVA în timpul sarcinii.
- Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă.
- Utilizaţi o metodă contraceptivă sigură în timp ce luaţi PAZOPANIB TEVA și timp de cel puțin 2 săptămâni după tratament, pentru a evita să rămâneţi gravidă.
- Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu PAZOPANIB TEVA, spuneţi medicului dumneavoastră.
Nu alăptaţi în timpul tratamentului cu PAZOPANIB TEVA. Nu se ştie în ce măsură componentele din PAZOPANIB TEVA trec în laptele matern. Discutaţi cu medicul dumneavoastră despre acest aspect.

Pacienții de sex masculin (inclusiv cei care au efectuat vasectomie) care au partenere care sunt gravide sau care ar putea deveni gravide (inclusiv cele care utilizează alte metode contraceptive) trebuie să utilizeze prezervativul când întrețin relații sexuale în timpul tratamentului cu PAZOPANIB TEVA și timp de minimum 2 săptămâni de la ultima doză administrată.

Fertilitatea poate fi afectată prin tratamentul cu PAZOPANIB TEVA. Discutaţi cu medicul dumneavoastră despre această problemă.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
PAZOPANIB TEVA poate determina reacţii adverse care vă pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
- Evitaţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje dacă vă simţiţi ameţit, obosit sau slăbit sau dacă nivelul energiei dumneavoastră este scăzut.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Cât să luaţi:
PAZOPANIB TEVA 200 mg comprimate filmate:
Doza uzuală este de patru comprimate de PAZOPANIB TEVA 200 mg (800 mg pazopanib) administrate o dată pe zi. Aceasta este doza maximă zilnică. Este posibil ca medicul dumneavoastră sa vă reducă doza, dacă prezentaţi reacţii adverse.

PAZOPANIB TEVA 400 mg comprimate filmate:
Doza uzuală este de două comprimate de PAZOPANIB TEVA 400 mg (800 mg pazopanib) administrate o dată pe zi. Aceasta este doza maximă zilnică. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă reducă doza, dacă prezentaţi reacţii adverse.

Când să luaţi:
Nu luaţi PAZOPANIB TEVA în acelaşi timp cu alimentele. Luaţi-l cu cel puţin două ore după masă sau cu o oră înainte de masă.

De exemplu, puteţi lua comprimatele la două ore după micul dejun sau cu o oră înainte de prânz. Luaţi PAZOPANIB TEVA la aproximativ aceeaşi oră, în fiecare zi.

Înghiţiţi comprimatele întregi, cu apă, unul după altul. Nu rupeţi sau sfărâmaţi comprimatele, deoarece acest lucru poate afecta absorbţia medicamentului şi poate creşte probabilitatea de apariţie a reacţiilor adverse.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
PAZOPANIB TEVA 200 mg comprimate filmate:
- Substanţa activă este pazopanib (sub formă de clorhidrat). Fiecare comprimat filmat conţine pazopanib 200 mg
- Celelalte ingrediente sunt:
Nucleu: celuloză microcristalină (E460), amidonoglicolat de sodiu (tip A), povidonă K30 (E1201), stearat de magneziu (E470b).
Film: hipromeloză (E464), dioxid de titan (E171), macrogol 400 (E1521), oxid roşu de fer (E172), polisorbat 80 (E433).

PAZOPANIB TEVA 400 mg comprimate filmate:
- Substanţa activă este pazopanib (sub formă de clorhidrat). Fiecare comprimat filmat conţine pazopanib 400 mg
- Celelalte ingrediente sunt:
Nucleu: celuloză microcristalină (E460), amidonoglicolat de sodiu (tip A), povidonă K30 (E1201), stearat de magneziu (E470b).
Film: hipromeloză (E464), dioxid de titan (E171), macrogol 400 (E1521), polisorbat 80 (E433

Prezentare:
60 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Pazopanib Teva, 400 mg, 60 comprimate filmate, Teva Pharmaceuticals

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Pazopanib Teva, 400 mg, 60 comprimate filmate, Teva Pharmaceuticals pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  03-03-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului TEVA PHARMACEUTICALS

Vezi Politica de confidentialitate date personale