Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

Sumamed, 125mg, 6 comprimate, Teva

azitromicină

Cod produs: 3850114201773

Brand: TEVA PHARMACEUTICALS

Data expirarii: 30-03-2024

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Document: Prospect

31,62 LEI
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Sumamed, 125mg, 6 comprimate, Teva [3850114201773]

Indicatii:
Sumamed conţine azitromicină, un antibiotic utilizat în următoarele infecţii provocate de germeni sensibili la azitromicină:
- infecţii ale tractului respirator superior, incluzând inflamaţia faringelui, amigdalelor, sinusurilor şi inflamaţia urechii;
- infecţii ale tractului respirator inferior, incluzând infecţii ale bronhiilor şi plămânilor;
- infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi, incluzând eritem cronic migrator (primul stadiu al bolii Lyme), erizipel (inflamaţie a pielii de la nivelul feţei, dar şi la nivelul picioarelor), impetigo (infecţie a pielii cu pustule care conţin puroi), piodermită secundară (infecţie a pielii cu germeni care produc supuraţie);

Contraindicatii:
Nu administraţi copilului dumneavoastră Sumamed:
- dacă este alergic la azitromicină, la eritromicină, la alte macrolide sau ketolide antibacteriene sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Inainte să utilizaţi Sumamed, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Sumamed nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Administraţi întotdeauna copilului dumneavoastră Sumamed exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Sumamed 125 mg comprimate filmate este indicat pentru copiii cu greutate corporală corespunzătoare, care sunt capabili să înghită un comprimat. Pentru ceilalţi copii, se recomandă Sumamed Forte suspensie orală. La copiii cu greutate corporală mai mare de 45 kg, se recomandă doza pentru adulţi.
În tratamentul infecţiilor căilor respiratorii superioare şi inferioare, infecţiilor cutanate şi ale ţesuturilor moi (cu excepţia eritemului migrator), doza totală de azitromicină este de 30 mg/kg, timp de trei zile (10 mg/kg, o dată pe zi).
Azitromicina s-a dovedit eficace în tratamentul faringitelor streptococice în doze de 10 mg pe kg sau de 20 mg pe kg administrate în priză unică, timp de 3 zile.
În tratamentul eritemului cronic migrator doza totală de azitromicină este de 60 mg pe kg administrată astfel: 20 mg pe kg în prima zi, urmate de 10 mg pe kg în zilele 2-5.

Compozitie:
- Substanţa activă este azitromicina. Fiecare comprimat filmat conţine azitromicină 125 mg sub formă de azitromicină dihidrat 131,027 mg.
- Celelalte componente sunt: Nucleu: hidrogen fosfat de calciu anhidru, hipromeloză 15 mPas, amidon de porumb, amidon
pregelatinizat, celuloză microcristalină, laurilsulfat de sodiu, stearat de magneziu. Film: hipromeloză 3 mPas, indigotină, lac de aluminiu (E 132), dioxid de titan (E 171), polisorbat 80, talc.

Prezentare:
6 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Sumamed 125mg 6 comprimate Teva(azitromicină) face parte din grupa medicament:antibiotice- macrolide..
Grupa medicament: Antibiotice- Macrolide

Sumamed, 125mg, 6 comprimate, Teva [3850114201773]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Sumamed, 125mg, 6 comprimate, Teva pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  01-03-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului TEVA PHARMACEUTICALS

Vezi Politica de confidentialitate date personale