Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

Tenofovir disoproxil Accord, 245 mg, 30 comprimate filmate, Accord

tenofovir disoproxil

Cod produs: 5055565738566

Brand: ACCORD HEALTHCARE LI

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Document: Prospect

Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Tenofovir disoproxil Accord, 245 mg, 30 comprimate filmate, Accord [5055565738566]

Indicatii:
Tenofovir disoproxil Accord conţine substanţa activă tenofovir disoproxil. Această substanţă activă este un medicament antiretroviral sau antiviral, utilizat în tratamentul infecţiei cu HIV sau cu VHB, sau în tratamentul infecţiei cu ambele virusuri. Tenofovirul este un inhibitor nucleotidic de reverstranscriptază, cunoscut în general ca INRT şi acţionează prin împiedicarea activităţii normale a unor enzime (în infecţia cu HIV, reverstranscriptaza; în hepatita B, ADN polimeraza) care sunt esenţiale pentru ca virusurile să se poată înmulţi. În infecţia cu HIV, Tenofovir disoproxil Accord trebuie utilizat întotdeauna în asociere cu alte medicamente pentru tratamentul infecţiei cu HIV.

Tenofovir disoproxil Accord 245 mg comprimate filmate este un tratament pentru infecţia cu HIV (Virusul Imunodeficienţei Umane). Comprimatele sunt potrivite pentru:
- adulţi
- adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi sub 18 ani, care au fost deja trataţi cu alte medicamente pentru infecţia cu HIV, care nu mai sunt pe deplin eficace din cauza apariţiei rezistenţei sau care au determinat reacţii adverse.

Tenofovir disoproxil Accord 245 mg comprimate filmate sunt utilizate, de asemenea, în tratamentul hepatitei B cronice, o infecţie cu VHB (virusul hepatitic B). Comprimatele sunt potrivite pentru:
- adulţi
- adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 ani şi sub 18 ani.
Nu trebuie să aveţi o infecţie cu HIV pentru a fi tratat pentru VHB cu Tenofovir disoproxil Accord.
-
Acest medicament nu vindecă infecţia cu HIV. În timpul tratamentului cu Tenofovir disoproxil Accord există în continuare riscul de a dezvolta infecţii sau alte boli asociate infecţiei cu HIV. De asemenea, puteţi să transmiteţi infecţia cu HIV sau cu VHB altor persoane, de aceea este important să luaţi măsurile necesare pentru a evita infectarea altor persoane.

Contraindicatii:
Nu luaţi Tenofovir disoproxil Accord:
- dacă sunteţi alergic la substanța activă, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi Tenofovir disoproxil Accord, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina şi alăptarea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

- Nu trebuie să luaţi Tenofovir disoproxil Accord în timpul sarcinii, cu excepţia cazului în care aţi discutat în mod clar acest lucru cu medicul dumneavoastră. Deşi există date clinice limitate privind utilizarea Tenofovir disoproxil Accord la gravide, de regulă, medicamentul nu se utilizează decât dacă este absolut necesar.

- Încercaţi să evitaţi să rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Tenofovir disoproxil Accord.
Trebuie să folosiţi o metodă de contracepţie eficace pentru a evita să rămâneţi gravidă.

- Dacă rămâneţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, întrebaţi medicul despre potenţialele beneficii şi riscuri ale tratamentului antiretroviral pentru dumneavoastră şi copilul dumneavoastră.

- Dacă aţi luat Tenofovir disoproxil Accord în timpul sarcinii, medicul dumneavoastră vă poate solicita efectuarea periodică de analize de sânge şi alte teste diagnostice pentru monitorizarea dezvoltării copilului dumneavoastră. La copiii ale căror mame au luat medicamente de tipul INRT în timpul sarcinii, beneficiul protecţiei împotriva virusului a fost mai mare decât riscul de a prezenta reacţii adverse.

- Nu alăptaţi în timpul tratamentului cu Tenofovir disoproxil Accord. Acest lucru este necesar deoarece substanţa activă din acest medicament trece în laptele matern.

- Dacă sunteţi femeie şi sunteţi infectată cu HIV sau VHB nu alăptaţi, deoarece puteţi transmite prin lapte virusul la copil.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Tenofovir disoproxil Accord poate provoca ameţeli. Dacă vă simţiţi ameţit în timpul tratamentului cu
Tenofovir disoproxil Accord, nu conduceţi vehicule, nu mergeţi cu bicicleta şi nu folosiţi utilaje.

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este de:
- Adulţi: 1 comprimat în fiecare zi, împreună cu alimente (de exemplu, o masă sau o gustare).
- Adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 ani şi mai puțin de 18 ani şi cu greutate de cel puţin 35 kg: 1 comprimat în fiecare zi, împreună cu alimente (de exemplu, o masă sau o gustare).

Dacă aveţi dificultăţi deosebite la înghiţire, puteţi mărunţi comprimatul cu vârful unei linguri.
Amestecaţi apoi pulberea cu aproximativ 100 ml (jumătate de pahar) de apă, suc de portocale sau suc de struguri şi beţi imediat.
- Luaţi întotdeauna doza recomandată de către medicul dumneavoastră. Acest lucru este necesar pentru a fi sigur de eficacitatea completă a medicamentului şi pentru a reduce riscul apariţiei rezistenţei la tratament. Nu modificaţi doza decât la recomandarea medicului
dumneavoastră.

- Dacă sunteţi adult şi aveţi probleme cu rinichii, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luaţi Tenofovir disoproxil Accord mai rar.

- Dacă aveţi infecţie cu VHB, medicul dumneavoastră vă poate oferi posibilitatea de a face un test HIV pentru a vedea dacă aveţi atât infecţie cu HIV cât şi cu VHB.

Citiţi şi prospectele celorlalte medicamente antiretrovirale, pentru a vedea cum trebuie luate aceste medicamente.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanța activă este tenofovir. Fiecare comprimat filmat de Tenofovir disoproxil Accord conține 245 mg de tenofovir disoproxil.
- Celelalte componente sunt celuloză microcristalină, lactoză monohidrată, amidon de porumb pregelatinizat, crospovidonă tip B și stearat de magneziu care constituie nucleul comprimatului, și hipromeloză 3 mPas, hipromeloză 3 mPas, dioxid de titan (E171), macrogol 400 și polisorbat 80 care constituie filmul comprimatului. 

Prezentare:
30 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 

Tenofovir disoproxil Accord 245 mg 30 comprimate filmate Accord(tenofovir disoproxil) face parte din grupa medicament:antivirale..
Grupa medicament: Antivirale

Tenofovir disoproxil Accord, 245 mg, 30 comprimate filmate, Accord [5055565738566]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Tenofovir disoproxil Accord, 245 mg, 30 comprimate filmate, Accord pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  01-03-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului ACCORD HEALTHCARE LI

Vezi Politica de confidentialitate date personale