5
6.Informaţii suplimentare
Ce conţine Prospan sirop
Substanţa activă este extractul uscat din frunze de iederă (Hederae folium)
100 ml sirop conţin0,7 g extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium) (5 -7,5):1
Agent de extracţie: alcool etilic (etanol) 30% (m/m)
Celelalte componente sunt: sorbat de potasiu (Ph.Eur.) (conservant), acid citric anhidru (Ph. Eur.),
sorbitol soluţie 70% (cristalizabilă)( E420) (Ph.Eur.), gumă xanthan, aromă de cireşe, apă purificată.
Ph.Eur. = Farmacopeea europeană
2,5 ml de sirop conţin 0,963 g substituent de zahăr (sorbitol) = 0,08 unităţi de pâine
Un termen important pentru a descrie calitatea unui extract este aşa-numitul "Raport materie primă -
extract". Un raport de 5 – 7,5 : 1 înseamnă că din 5 -7,5 părţi materie primă (frunze de iederă) se obţine o
parte de extract.
Cum arată Prospan sirop şi conţinutul ambalajului
Cutie cu un flacon din sticlă brună conţinând 100 ml sirop, prevăzut cu aplicator din PE, utilizat pentru
turnare, închis cu capac cu filet din PP cu inel de siguranță și o măsură dozatoare
Cutie cu un flacon din sticlă brună conţinând 200 ml sirop, prevăzut cu aplicator din PE, utilizat pentru
turnare, închis cu capac cu filet din PP cu inel de siguranță și o măsură dozatoare
Soluţie siropoasă, uşor opalescentă, cu gust dulce de fructe şi miros de cireșe.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul
Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG,
Herzbergstraβe 3, 61138 Niederdorfelden, Germania
{Sigla ENGELHARD Arzneimittel}
Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a
deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:
Vedra International – Reprezentanţa România
Str. Dr. Ion Ghiulamila nr. 19, Sector 5, Bucureşti, România
Tel: + 40 314 243 033
{Sigla VEDRA INTERNATIONAL}
Acest prospect a fost aprobat în iunie 2019.
Notă: Extractele din plante sunt obţinute din plante uscate. Frunzele uscate de iederă sunt întâi prelucrate
într-un amestec de apă şi alcool, timp în care ingredientele sunt dizolvate din frunze. Acest proces este
cunoscut ca extracţie. În timpul fazei de uscare, care urmează extracţiei, alcoolul dipare complet din
extract, astfel încât preparatul rămâne fără alcool.