Bimatoprost/Timolol, 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie, 1 flacon, Rompharm

bimatoprost, timolol

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: ROMPHARM COMPANY

Cod produs: 5944728005006

Data expirarii: 01-10-2026

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

55,25 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Bimatoprost/Timolol, 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie, 1 flacon, Rompharm [5944728005006]

Indicatii:
Picăturile oftalmice Bimatoprost/Timolol Rompharm sunt utilizate pentru tratamentul presiunii crescute din interiorul ochiului la adulţi, inclusiv la vârstnici. Această presiune intraoculară crescută poate duce la glaucom. Medicul dumneavoastră vă va prescrie Bimatoprost/Timolol Rompharm în cazul în care alte picături oftalmice conţinând beta-blocante sau analogi de prostaglandină nu au
acţionat suficient, atunci când au fost administrate separat.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Bimatoprost/Timolol Rompharm picături oftalmice, soluţie:
- dacă sunteţi alergic la bimatoprost, timolol, beta-blocante sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Bimatoprost/Timolol Rompharm picături oftalmice, soluţie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina şi alăptarea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu utilizaţi Bimatoprost/Timolol Rompharm dacă sunteţi gravidă decât la recomandarea specială a medicului.

Nu utilizaţi Bimatoprost/Timolol Rompharm dacă alăptaţi. Timololul poate trece în laptele matern.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua orice medicament în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Bimatoprost/Timolol Rompharm poate produce tulburări de vedere la unii pacienţi. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până ce simptomele nu dispar.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna Bimatoprost/Timolol Rompharm exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza uzuală este de o picătură, o dată pe zi, administrată fie dimineaţa, fie seara, în fiecare ochi care necesită tratament. Doza trebuie administrată la aceeaşi oră în fiecare zi.

Instrucţiuni de utilizare:
Nu trebuie să utilizaţi flaconul dacă sigiliul de pe gâtul flaconului a fost rupt înainte de a-l utiliza dumneavoastră.

1. Spălaţi-vă mâinile. Lăsaţi-vă capul pe spate şi priviţi în tavan.
2. Trageţi uşor în jos de pleoapa inferioară, până când se formează un mic pliu.
3. Răsturnaţi flaconul cu susul în jos şi apăsaţi pe corpul acestuia pentru a lăsa să cadă o picătură în fiecare ochi care necesită tratament.
4. Daţi drumul pleoapei inferioare şi ţineţi ochiul închis.
5. Ţinând în continuare ochiul închis, apăsaţi cu un deget colţul ochiului închis (lângă nas) şi menţineţi apăsarea timp de 2 minute. Aceasta ajută la împiedicarea trecerii Bimatoprost/Timolol Rompharm în restul corpului.
Dacă picătura nu intră în ochi, încercaţi din nou.

Pentru a preveni contaminarea, nu atingeţi cu vârful flaconului ochiul sau orice altă suprafață. Puneţi capacul la loc şi închideţi bine flaconul după utilizare.

Dacă utilizaţi Bimatoprost/Timolol Rompharm concomitent cu alt medicament oftalmic, lăsaţi să treacă cel puţin 5 minute între administrarea Bimatoprost/Timolol Rompharm şi a celuilalt medicament. Orice unguent sau gel oftalmic se administrează la final.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţele active sunt bimatoprost 0,3 mg/ml şi timolol 5 mg/ml, corespunzător la maleat de timolol 6,8 mg/ml.
- Celelalte componente sunt clorură de benzalconiu (conservant), clorură de sodiu, fosfat disodic heptahidrat, acid citric monohidrat şi apă purificată. Se pot adăuga mici cantităţi de acid clorhidric sau hidroxid de sodiu pentru a se obţine un pH (aciditate) adecvat pentru soluţie.

Prezentare:
1 flacon

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Bimatoprost/Timolol 0 3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice solutie 1 flacon Rompharm(bimatoprost, timolol) face parte din grupa medicament:antiglaucomatoase, medicamente beta-blocante , contine substanța activă:timolol..
Substanța activă: Timolol

Bimatoprost/Timolol, 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie, 1 flacon, Rompharm [5944728005006]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Bimatoprost/Timolol, 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie, 1 flacon, Rompharm pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  18-07-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului ROMPHARM COMPANY

Vezi Politica de confidentialitate date personale