Diazepam Terapia, 5 mg/ml soluţie injectabilă, 5 fiole, Terapia

diazepam

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: TERAPIA SA

Cod produs: 5944702207358

Data expirarii: 30-03-2025

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

35,28 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Diazepam Terapia, 5 mg/ml soluţie injectabilă, 5 fiole, Terapia [5944702207358]

Indicatii:
Diazepam Terapia 5 mg/ml soluţie injectabilă aparţine unui grup de medicamente numite „benzodiazepine”.
Diazepam Terapia 5 mg/ml soluţie injectabilă este utilizat pentru:
- Anxietate (stare de frică nejustificată) şi probleme de somn (insomnie).
- Spasme musculare (crampe), cum sunt cele cauzate de spasticitatea cerebrală. Contracturi musculare
– contracţii izolate şi prelungite ale muşchilor, tetanos.
- Epilepsie (convulsii).
- Realizarea relaxării înainte de o operație (premedicație).

Contraindicatii:
Nu trebuie să vi se administreze Diazepam Terapia 5 mg/ml soluţie injectabilă:
- dacă sunteţi alergic la diazepam sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să vi se administreze Diazepam Terapia 5 mg/ml soluţie injectabilă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina şi alăptarea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Medicul dumneavoastră va decide dacă trebuie să luați Diazepam Terapia 5 mg/ml soluţie injectabilă. Acest lucru se datorează faptului că Diazepam Terapia 5 mg/ml soluţie injectabilă va afecta copilul dumneavoastră.
Dacă luați deja Diazepam Terapia 5 mg/ml soluţie injectabilă adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, acesta va decide dacă trebuie să întrerupeți administrarea acestui medicament.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Discutați cu medicul dumneavoastră despre conducerea vehiculelor și folosirea de unelte sau utilaje în timp ce luați Diazepam Terapia 5 mg/ml soluţie injectabilă. Acest lucru se datorează faptului că Diazepam Terapia 5 mg/ml soluţie injectabilă vă poate face să vă simțiţi somnolent, face dificilă concentrarea și încetineşte reacțiile dumneavoastră. Trebuie să citiți şi secțiunea privind 'Consumul de alcool'. Dacă nu ştiţi dacă se poate face o anumită activitate, discutați cu medicul dumneavoastră.

Mod de administrare:
În mod normal Diazepam Terapia 5 mg/ml soluţie injectabilă trebuie administrat sub supraveghere medicală.
Medicul dumneavoastră va stabili doza care vă este necesară.

Doza depinde de răspunsul individual, de vârstă și greutate.
Adulţi:
Tratamentul anxietăţii
Diazepam poate fi administrat intravenos sau intramuscular 10 mg şi repetat după 4 ore.

În tetanos, 0,1 până la 0,3 mg/kg greutate corporală poate fi administrat intravenos şi repetat la fiecare 1-4 ore.

În stare de rău epileptic sau convulsii epileptice, 0,15-0,25 mg/kg (de obicei 10-20 mg) este administrat prin injectare intravenoasă. Doza poate fi repetată, dacă este necesar, după 30 până la 60 de minute. Odată ce pacientul este controlat, recurența convulsiilor poate fi prevenită printr-o perfuzie lentă (doza maximă totală 3 mg/kg pentru 24 de ore).

În intervenţii chirurgicale, 0,1-0,2 mg/kg (de obicei 10-20 mg), ajustate la necesarul pacientului.

Persoanele în vârstă și cu probleme hepatice:
Medicul dumneavoastră va decide câte comprimate trebuie să luați și cât de des. Doza pe care o luați va depinde de ce boală sunteți tratat. Doza dumneavoastră va fi mai mică decât doza normală prescrisă pentru alți adulți.

Copii (de cel puţin 6 luni) şi adolescenţi:
În stare de rău epileptic, convulsii epileptice sau febrile: 0,2-0,3 mg/kg (sau 1 mg pe an de viață) se administrează prin injecție intravenoasă. Doza poate fi repetată, dacă este necesar, după 30 până la 60 de minute.
Sedare sau relaxare musculară: până la 0,2 mg/kg pot fi administrate parenteral.

Copii (cu vârsta sub 6 luni):
Diazepam Terapia 5 mg/ml soluţie injectabilă trebuie să fie utilizat cu precauţie extremă la acest grup de vârstă (a se vedea secțiunea 2 în: ' Atenţionări şi precauţii '). Medicul copilului va decide cât de mult trebuie administrat și cât de des.
Nou-născuţi
Nu este recomandat. Doza nu a fost stabilită și Diazepam Terapia 5mg/ml soluţie injectabilă conţine alcool benzilic care trebuie evitat în injecții la nou-născuți.

IMPORTANT: Pentru a reduce riscul de reacţii adverse în timpul administrării intravenoase injecția trebuie administrată lent (soluție de 1,0 ml pe minut). Este recomandabil ca pacientul să rămână în clinostatism pentru cel puţin o oră după administrare. Cu excepția situațiilor de urgență, trebuie să fie întotdeauna prezentă o a doua persoană în timpul utilizării intravenoase și trebuie să fie disponibile întotdeauna facilități de resuscitare.

Se recomandă ca pacienții să rămână sub supraveghere medicală timp de cel puțin 1 oră de la momentul injecţiei. Pacienţii trebuie să fie întotdeauna însoțiţi de un adult responsabil, şi să fie avertizaţi să nu conducă vehicule sau să folosească utilaje pentru 24 de ore.

Injectarea intravenoasă poate fi asociată cu reacții locale şi pot să apară tromboflebită și tromboză venoasă.
Pentru a minimiza riscul acestor efecte, injecția intravenoasă de diazepam trebuie administrată într-o venă mare din fosa antecubitală.

În cazul în care este necesară perfuzie intravenoasă continuă se sugerează ca 2 ml Diazepam Terapia 5mg/ml soluţie injectabilă să fie amestecat cu cel puțin 200 ml de lichid de perfuzie, cum sunt clorura de sodiu sau dextroză și astfel de soluții trebuie utilizate imediat. Există dovezi că diazepamul este adsorbit pe pungile de
perfuzie de plastic. De aceea, se recomandă să fie utilizate recipiente de sticlă pentru administrarea de diazepam intravenos.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este diazepam. Fiecare fiolă de 2 ml conţine 10 mg diazepam.
- Celelalte componente sunt: propilenglicol, alcool benzilic, alcool etilic 96%, benzoat de sodiu, acid benzoic, apă pentru preparate injectabile.

Prezentare:
5 fiole x 2 ml

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Diazepam Terapia 5 mg/ml soluţie injectabilă 5 fiole Terapia(diazepam) face parte din grupa medicament:hipnotice si sedative..
Grupa medicament: Hipnotice si sedative

Diazepam Terapia, 5 mg/ml soluţie injectabilă, 5 fiole, Terapia [5944702207358]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Diazepam Terapia, 5 mg/ml soluţie injectabilă, 5 fiole, Terapia pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  30-05-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului TERAPIA SA

Vezi Politica de confidentialitate date personale