Propafenona AL, 150 mg, 100 comprimate filmate, Stada

clorhidrat de propafenonă

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: STADA

Cod produs: 4024773003040

Data expirarii: 30-11-2027

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

41,99 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Propafenona AL, 150 mg, 100 comprimate filmate, Stada [4024773003040]

Indicatii:
Propafenonă AL este un medicament antiaritmic din clasa Ic, conform clasificării Vaughan Williams.

Propafenonă AL este utilizat pentru:
- Ritm anormal al bătăilor inimii însoțit de un ritm accelerat cu originea în părțile aflate deasupra camerelor inimii (aritmii cardiace supraventriculare tahicardice simptomatice sau care necesită tratament), cum sunt, de exemplu:
- Ritm accelerat al inimii datorat tulburărilor de conducere a impulsului de reintrare în cadrul conducerii sino-atriale la locul unde se întâlnesc atriile cardiace și ventricule (tahicardii joncționale atrio-ventriculare)
- Ritm accelerat paroxistic al inimii, cauzat de conducerea accelerată a impulsurilor electrice între atriile cardiace și ventricule (tahicardii supraventriculare în sindromul WPW) sau
- Aritmii paroxistice ale bătăilor inimii, cauzate de creșterea patologică a excitației atriale (fibrilație atrială paroxistică)
-Ritm anormal al bătăilor inimii însoțit de un ritm accelerat în camerele inimii (tahiaritmii ventriculare simptomatice severe), dacă acestea, conform aprecierii medicului, pun viața în pericol.

Contraindicatii:
Nu utilizați Propafenonă AL:
-dacă sunteți alergic (hipersensibil) la clorhidrat de propafenonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. 

Precautii:
Inainte să utilizaţi Propafenonă AL, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina și alăptarea:
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Datele privind utilizarea medicamentului la gravide sau la femeile care alăptează, sunt insuficiente.
Studiile la animale nu au demonstrat afectarea nou-născuților, în intervalul de doze relevante pentru utilizarea clinică. Totuși, datorită faptului ca propafenona ajunge la făt și este excretată în laptele matern, Propafenona AL nu trebuie utilizată în timpul sarcinii sau alăptării decât la recomandarea expresă a medicului.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Chiar și atunci când este utilizat conform recomandărilor, acest medicament poate afecta vigilența într- o asemenea măsură încât este afectată capacitatea de a participa activ la traficul rutier, de a folosi utilaje sau de a munci fără un sprijin ferm. Acestea se aplică mai ales la începutul tratamentului, la creșterea dozelor sau la modificarea medicației, ca și în cazul combinării cu alcool etilic.

Mod de administrare:
Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doza:
Stabilizarea pacienților cu aritmie ventriculară cu ajutorul acestui medicament aritmic necesită monitorizare cardiologică atentă și trebuie efectuată doar dacă sunt disponibile echipamente pentru urgențe cardiologice și monitorizare ECG permanentă.

În timpul tratamentului, pacienții trebuie să facă vizite de urmărire regulate (de ex. vizite care să includă ECG standard la intervale de o lună și vizite care să includă ECG pe durată lungă și, dacă este cazul, ECG la efort la un interval de 3 luni.

Planul de tratament trebuie reevaluat în cazul agravării parametrilor individuali, de ex. prelungirea intervalului QRS sau a intervalului QT cu mai mult de 25% , a intervalului PQ cu mai mult de 50% sau dacă intervalul QT este prelungit peste 500 ms, sau dacă numărul sau intensitatea anomaliilor ritmului cardiac crește.

Dozele de întreținere individuale trebuie determinate în condițiile monitorizării ECG și a tensiunii arteriale în mai multe ocazii (faza de stabilizare).

Pentru faza de stabilizare și pentru tratamentul de întreținere, pentru pacienții cu greutatea de aproximativ 70 kg s-a dovedit eficace o doză zilnică cuprinsă între un comprimat filmat de Propafenonă AL 150 de trei ori pe zi și 2 comprimate filmate de Propafenonă AL 150 de două ori pe zi (echivalent cu 450 – 600 mg clorhidrat de propafenonă pe zi).

Dacă este necesar, medicul dumneavoastră poate crește doza zilnică la 2 comprimate de Propafenonă AL 150 de trei ori pe zi (echivalent cu 900 mg clorhidrat de propafenonă pe zi). În acest scop sunt disponibile comprimate cu o concentrație de substanță mai potrivită.

Pentru pacienții cu greutate mai redusă, doza zilnică trebuie redusă corespunzător.

Doza nu trebuie crescută înainte de trecerea unui interval de 3 – 4 zile.

Vârstnici și pacienți cu funcționare a ventriculului stâng redusă semnificativ (fracție de ejecție a ventriculului stâng <35%)
Pentru acești pacienți, tratamentul trebuie inițiat cu atenție deosebită (treptat). Același lucru se aplică și tratamentului de întreținere.
Creșterile de doze necesitate de tratament nu sunt recomandate la acești pacienți înainte de trecerea unui interval de aproximativ 5 – 8 zile.

Pacienți cu insuficiență hepatică și/sau renală:
La pacienții cu insuficiență hepatică/renală, dozele terapeutice uzuale pot provoca un supradozaj. Sub monitorizare EKG și în condițiile măsurării concentrației plasmatice a medicamentului, chiar și acești pacienți pot fi stabilizați corespunzător cu Propafenonă AL 150

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanța activă este clorhidratul de propafenonă. Fiecare comprimat filmat conține clorhidrat de propafenonă 150 mg.
- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, hipromeloză, macrogol 6000, stearat de magneziu, amidon de porumb, dodecil-sulfat de sodiu, povidonă K 25,amidon pregelatinizat dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiumtalc, dioxid de titan (E 171).

Prezentare:
100 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Propafenona AL 150 mg 100 comprimate filmate Stada(clorhidrat de propafenonă) face parte din grupa medicament:antiaritmice , contine substanța activă:propafenona..
Grupa medicament: Antiaritmice
Substanța activă: Propafenona

Propafenona AL, 150 mg, 100 comprimate filmate, Stada [4024773003040]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Propafenona AL, 150 mg, 100 comprimate filmate, Stada pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  28-05-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului STADA

Vezi Politica de confidentialitate date personale