Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

Vasilip, 40 mg, 28 comprimate filmate, KRKA

simvastatină

Cod produs: 3838989593582

Brand: KRKA

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Document: Prospect

Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Vasilip, 40 mg, 28 comprimate filmate, KRKA [3838989593582]

Indicatii:
Vasilip este utilizat împreună cu regimul alimentar, dacă aveți:
- un nivel ridicat de colesterol în sânge (hipercolesterolemie primară) sau niveluri crescute de lipide în sânge (hiperlipidemie mixtă)
- o boală ereditară (hipercolesterolemie familială homozigotă), în care crește nivelul de colesterol din sânge. De asemenea, este posibil să primiți alte tratamente.
- boală coronariană (BC), sau sunteți expuși unui risc crescut de boală coronariană (dacă aveți diabet zaharat, antecedente de accident vascular cerebral, sau alte boli ale vaselor de sânge).

Vasilip vă poate prelungi viața prin reducerea riscului problemelor inimii, indiferent de cantitatea de colesterol din sânge.

Contraindicatii:
Nu luaţi Vasilip:
- dacă sunteţi alergic la simvastatină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi Vasilip, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu utilizați Vasilip dacă sunteți gravidă, încercați să rămâneți gravidă sau credeți că ați putea fi gravidă. Dacă rămâneți gravidă în timpul tratamentului cu Vasilip, opriți imediat tratamentul și contactați medicul dumneavoastră.
Nu luați Vasilip dacă alăptați, deoarece nu se știe dacă medicamentul trece în laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Nu este de aşteptat faptul ca Vasilip să vă influenţeze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje dacă în timpul utilizării Vasilip aveţi ameţeli.

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicul dumneavoastră va determina concentrația adecvată de medicament pentru dumneavoastră, în funcție de afecțiunea dumneavoastră, tratamentul actual și riscuri.
Ar trebui să stea pe o dieta de scadere a colesterolului in timpul tratamentului cu Vasilip.

Doze:
Doza recomandată este de Vasilip 10 mg, 20 mg, 40 mg sau 80 mg, pe cale orală o dată pe zi.
Adulţi:
Doza inițială recomandată este de 10, 20 sau, în unele cazuri, 40 mg pe zi. Medicul dumneavoastră vă poate ajusta doza după cel puțin 4 săptămâni de tratament, până la un maxim de 80 mg pe zi. Nu luați
mai mult de 80 mg pe zi.
Medicul dumneavoastră vă poate prescrie doze mai mici, în special dacă luați anumite medicamente enumerate mai sus, sau aveți anumite afecțiuni ale rinichilor.

Doza de 80 mg este recomandată numai pentru pacienții adulți cu niveluri foarte ridicate de colesterol si cu risc crescut de boli de inimă, care nu au atins obiectivul tratamentului cu doze mai mici.

Utilizarea la copii și adolescenți:
Pentru copii și adolescenți cu vârsta de 10ani până la 17 ani, doza inițială recomandată este de 10 mg pe zi, seara. Doza maximă recomandată este de 40 mg pe zi.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este simvastatina.
Vasilip 10 mg
Fiecare comprimat filmat conţine simvastatină 10 mg.
Vasilip 20 mg
Fiecare comprimat filmat conţine simvastatină 20 mg.
Vasilip 40 mg
Fiecare comprimat filmat conţine simvastatină 40 mg.
- Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon pregelatinizat, butilhidroxianisol, acid citric anhidru, acid ascorbic, amidon de porumb, celuloză microcristalină, stearat de magneziu, hipromeloză 2910, talc, propilenglicol, dioxid de titan (E 171).

Prezentare:
28 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Vasilip 40 mg 28 comprimate filmate KRKA(simvastatină) face parte din grupa medicament:hipolipemiante- statine..
Grupa medicament: Hipolipemiante- Statine

Vasilip, 40 mg, 28 comprimate filmate, KRKA [3838989593582]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Vasilip, 40 mg, 28 comprimate filmate, KRKA pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  03-03-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului KRKA

Vezi Politica de confidentialitate date personale