Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

Yasnal 5mg, 28 comprimate filmate, Krka

donepezil monohidrat

Cod produs: 3838989583750

Brand: KRKA

Data expirarii: 01-09-2024

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Document: Prospect

30,51 LEI
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Yasnal 5mg, 28 comprimate filmate, Krka [3838989583750]

Indicatii:
Donepezilul aparţine unui grup de medicamente denumite inhibitori de acetilcolinesterază.
Yasnal este indicat pentru tratamentul simptomelor demenţei la persoanele diagnosticate cu forme uşoare până la moderat severe de boală Alzheimer.

Contraindicatii:
Nu luați Yasnal:
- dacă sunteţi alergic la clorhidratul de donepezil sau la derivaţi de piperidină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luați Yasnal, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu trebuie să luaţi Yasnal dacă sunteţi gravidă, decât în cazul în care medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar.
Nu trebuie să alăptaţi dacă utilizaţi Yasnal.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Boala Alzheimer în sine vă poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje și nu trebuie să efectuați astfel de activități, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră v-a spus că puteți să conduceți vehicule/să folosiți utilaje în condiții de siguranță.
De asemenea, medicamentul poate determina oboseală, ameţeli şi crampe musculare. Dacă prezentați oricare dintre aceste reacții adverse nu trebuie să conduceți vehicule sau să folosiți utilaje.

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului numele persoanei care are grijă de dumneavoastră.
Persoana care are grijă de dumneavoastră vă va ajuta să luaţi medicamentul conform indicaţiilor.
De obicei, veţi începe tratamentul cu un comprimat de 5 mg, pe care il veţi lua în fiecare seară, înainte de culcare.
După o lună de tratament, medicul dumneavoastră vă poate creşte doza la un comprimat de 10 mg pe zi, administrat în fiecare seară, imediat înainte de culcare.
Comprimate orodispersabile de Yasnal sunt fragile; de aceea, comprimatul nu va fi scos din folie prin apăsare. Nu manipulaţi comprimatele cu mâinile umede, deoarece comprimatele se pot deteriora.  
Copii şi adolescenţi:
Yasnal nu este recomandat pentru utilizare la copii şi adolescenţi (cu vârsta sub 18 ani).
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este clorhidrat de donepezil.
Yasnal 5 mg: Fiecare comprimat orodispersabil conţine clorhidrat de donepezil monohidrat 5,22 mg, echivalent cu clorhidrat de donepezil 5 mg, echivalent cu donepezil 4,56 mg.

Yasnal 10 mg: Fiecare comprimat orodispersabil conţine clorhidrat de donepezil monohidrat 10,43 mg, echivalent cu clorhidrat de donepezil 10 mg, echivalent cu donepezil 9,12 mg.
- Celelalte componente sunt: manitol (E 421), celuloză microcristalină, hidroxipropilceluloză de joasă substituţie, maltodextrină, glucoză, zahăr, gumă arabică, sorbitol (E 420), aromă de banane, aspartam (E 951), silicat de calciu şi stearat de magneziu.

Prezentare:
28 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Yasnal 5mg 28 comprimate filmate Krka(donepezil monohidrat) face parte din grupa medicament:inhibitori de colinesteraza , contine substanța activă:donepezil..
Substanța activă: Donepezil

Yasnal 5mg, 28 comprimate filmate, Krka [3838989583750]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Yasnal 5mg, 28 comprimate filmate, Krka pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  01-03-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului KRKA

Vezi Politica de confidentialitate date personale