Caramlo 16 mg/10 mg, 28 comprimate, Zentiva

candesartan cilexetil, amlodipină

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: ZENTIVA

Cod produs: 8594739218611

Data expirarii: 30-10-2024

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

29,34 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Caramlo 16 mg/10 mg, 28 comprimate, Zentiva [8594739218611]

Indicatii:
Caramlo conţine două substanţe active numite amlodipină şi candesartan. Ambele substanţe ajută la controlul tensiunii arteriale mari.
- Amlodipina aparţine unei clase de medicamente numite „blocante ale canalelor de calciu”.
Amlodipina opreşte trecerea calciului în peretele vasului de sânge fapt ce împiedică îngustarea vaselor de sânge.
- Candesartanul aparţine unei clase de medicamente numite „antagonişti ai receptorilor de angiotensină II”. Angiotensina II este produsă de organism şi determină îngustarea vaselor de sânge, crescând astfel tensiunea arterială. Candesartanul funcţionează prin blocarea efectului angiotensinei II.
Acestea înseamnă că ambele substanţe ajută la oprirea îngustării vaselor de sânge. Rezultatul constă în faptul că vasele de sânge se relaxează şi tensiunea arterială scade.
Caramlo este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale mari la pacienţii la care tensiunea arterială este deja controlată cu o asociere de amlodipină şi candesartan luate separat în aceleaşi doze ca şi în Caramlo.

Contraindicatii:
Nu utilizați Caramlo:
- dacă sunteţi alergic la amlodipină sau alţi antagonişti ai canalelor de calciu, la candesartan cilexetil sau la oricare din celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Caramlo, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, cereţi sfatul medicului sau farmacistului înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.
Sarcina:
Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea rămâne) gravidă. În mod normal medicul dumneavoastră vă va sfătui sa întrerupeţi administrarea Caramlo înainte de a rămâne gravidă sau imediat ce aţi aflat că sunteţi gravidă şi vă va recomanda un alt medicament în locul lui Caramlo. Caramlo nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat atunci când sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni, pentru că vă poate afecta grav copilul dacă este utilizat după cea
de-a treia lună de sarcină.
Alăptarea:
A fost demonstrat că amlodipina se secretă în lapte la om în cantităţi mici. Dacă alăptaţi sau doriţi să începeţi alăptarea trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte să luaţi Caramlo. Caramlo nu este recomandat mamelor care alăptează şi medicul dumneavoastră poate să vă aleagă un alt tratament în cazul în care doriţi să alăptaţi, în special dacă este vorba despre un copil nou-născut sau născut prematur.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Caramlo vă poate afecta moderat capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Dacă vă simţiţi rău, ameţit sau obosit sau aveţi durere de cap, nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi utilaje şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza recomandată de Caramlo 8 mg/5 mg este de 1 sau 2 comprimate pe zi.
Doza recomandată de Caramlo 16 mg/10 mg este de 1 comprimat pe zi.
Puteţi să luaţi Caramlo cu sau fără alimente.

Compozitie:
- Substanţele active sunt candesartanul şi amlodipina.
- Caramlo 16 mg/10 mg: fiecare comprimat conţine candesartan cilexetil 16 mg şi amlodipină 10 mg (sub formă de besilat de amlodipină).
- Celelalte componente sunt hidroxipropilceluloză, lactoză monohidrat, croscarmeloză sodică, amidon de porumb, trietil citrat, stearat de magneziu.

Prezentare:
28 comprimate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Caramlo 16 mg/10 mg, 28 comprimate, Zentiva [8594739218611]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Caramlo 16 mg/10 mg, 28 comprimate, Zentiva pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  23-07-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului ZENTIVA

Vezi Politica de confidentialitate date personale