Nitromint, 2,6 mg, 60 comprimate cu eliberare prelungită, Egis Pharmaceutical

trinitrat de gliceril

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: EGIS PHARMACEUTICAL

Cod produs: 5995327112107

Data expirarii: 31-05-2027

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

14,95 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Nitromint, 2,6 mg, 60 comprimate cu eliberare prelungită, Egis Pharmaceutical [5995327112107]

Indicatii:
Nitromint conține o substanță activă numită trinitrat de gliceril.
Nitromint se utilizează pentru:
- profilaxia şi tratamentul de lungă durată al anginei pectorale (durere în piept) datorată bolilor arterelor coronare;
- tratamentul adjuvant în caz de insuficienţă cardiacă congestivă (în asociere cu digitalice, diuretice, inhibitori ai enzimei de conversie sau vasodilatatoare) la pacienţi stabilizaţi.
Medicamentul nu este indicat în tratamentul crizelor de angină pectorală (durere în piept). Acestea trebuie tratate cu preparate cu acţiune imediată.

Contraindicatii:
Nu utilizați Nitromint:
- dacă sunteţi alergic la trinitratul de gliceril sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. 

Precautii:
Înainte să utilizați Nitromint, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina şi alăptarea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament.

Sarcina:
Nitromint trebuie utilizat la femeile gravide numai dacă medicul consideră că beneficiile pentru mamă depăşesc posibilele riscuri pentru copil.

Alăptarea:
Decizia de a întrerupe/înceta alăptarea sau de a întrerupe/înceta tratamentul cu Nitromint trebuie luată ţinând cont de beneficiile alăptării pentru copil şi beneficiile tratamentului pentru mamă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Nitromint poate afecta viteza de reacţie sau rareori poate determina hipotensiune arterială ortostatică (scăderea bruscă a tensiunii arteriale la ridicarea în poziţie verticală) și ameţeli (în mod excepțional sincopă în urma unui supradozaj) mai ales la începutul tratamentului sau la modificarea dozelor. Evitaţi conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor dacă prezentaţi aceste reacţii.

Mod de administrare:
Utilizați întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze:
Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, dozele recomandate sunt:
Doza recomandată la începerea tratamentului este de 1 comprimat Nitromint de două ori pe zi.
În funcție de răspunsul dumneavoastră, medicul vă poate crește treptat doza până la maximum 3 comprimate Nitromint de două ori pe zi.

Comprimatele Nitromint trebuie administrate de 2 ori pe zi, dimineaţa şi după amiaza devreme. Dacă ați avut crize anginoase în special noaptea, trebuie să utilizați medicamentul după amiaza şi seara înainte de culcare.

Administrarea continuă, de 3-4 ori pe zi poate duce la scăderea efectului terapeutic, aşa zisa 'toleranţă la nitraţi'. De aceea este important să utilizaţi medicamentul exact cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Această schemă de administrare asigură un interval liber de minim 8 - 12 ore în care concentraţia plasmatică a trinitratului de gliceril este scăzută, ceea ce este important pentru întârzierea sau prevenirea apariţiei toleranţei la nitraţi.

Comprimatele Nitromint trebuie utilizate înainte de masă, și trebuie înghițite întregi (fără a fi mestecate) cu puţină apă.

Vârstnici:
Este posibil ca medicul dumneavoastră să înceapă tratamentul cu doze mai mici.

Utilizarea la copii și adolescenți:
Nu este recomandată administrarea Nitromint la copii și adolescenți.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este trinitratul de gliceril. Un comprimat cu eliberare prelungită conţine trinitrat de gliceril 2,6 mg sub formă de trinitrat de gliceril 10% în lactoză monohidrat sau anhidră.
- Celelalte componente sunt: dioxid de siliciu coloidal anhidru (Aerosil 200), stearat de magneziu, talc, acid stearic, macrogol 6000, carbopol 971 P, copovidonă (Kolidon VA 64).

Prezentare:
60 comprimate cu eliberare prelungită

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Nitromint 2 6 mg 60 comprimate cu eliberare prelungită Egis Pharmaceutical(trinitrat de gliceril) face parte din grupa medicament:antianginoase , contine substanța activă:nitroglicerina..
Grupa medicament: Antianginoase
Substanța activă: Nitroglicerina

Nitromint, 2,6 mg, 60 comprimate cu eliberare prelungită, Egis Pharmaceutical [5995327112107]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Nitromint, 2,6 mg, 60 comprimate cu eliberare prelungită, Egis Pharmaceutical pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  20-05-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului EGIS PHARMACEUTICAL

Vezi Politica de confidentialitate date personale