Rozetin, 40 mg/10 mg, 30 comprimate filmate, Zentiva

rosuvastatină, ezetimib

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: ZENTIVA

Cod produs: 8594739260269

Data expirarii: 28-02-2026

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

74,25 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Rozetin, 40 mg/10 mg, 30 comprimate filmate, Zentiva [8594739260269]

Indicatii:
Rozetin conține 2 substanțe active diferite într-un comprimat. Una dintre substanțele active este rosuvastatina, care aparține unei clase de medicamente numite statine, iar cealaltă substanță activă este ezetimibul.
Rozetin este un medicament utilizat pentru scăderea valorilor colesterolului total, colesterolului „rău” (LDL colesterolul) și ale grăsimilor numite trigliceride din sânge. Suplimentar, Rozetin crește valorile colesterolului „bun” (HDL colesterolul).
Rozetin acționează în vederea scăderii valorilor colesterolului pe 2 căi. Scade cantitatea de colesterol absorbită de la nivelul tractului digestiv, precum și cantitatea de colesterol produsă de către organismul dumneavoastră.
Colesterolul este una dintre cele câteva grăsimi care se găsesc în sânge. Colesterolul total este format, în principal, din LDL și HDL colesterol.
LDL colesterolul este adesea numit colesterol „rău” deoarece se poate acumula în pereţii arterelor formând depozite. În cele din urmă această acumulare în depozite poate duce la o îngustare a arterelor.
Această îngustare poate să încetinească sau să blocheze complet fluxul de sânge către organe vitale cum sunt inima şi creierul. Blocarea fluxului de sânge poate să ducă la infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
HDL-colesterol este frecvent numit colesterol „bun” deoarece împiedică acumularea colesterolului rău în artere şi protejează împotriva bolilor de inimă.
Trigliceridele sunt un alt tip de grăsime din sânge care poate să vă crească riscul pentru boli de inimă.
Acest medicament este utilizat la pacienții care nu își pot controla valorile colesterolului numai prin regim alimentar. În timpul tratamentului cu acest medicament, trebuie să continuați întotdeauna să respectați regimul alimentar pentru scăderea valorilor colesterolului.

Rozetin este utilizat în plus la regimul alimentar pentru scăderea valorilor colesterolului, dacă aveți:
- Valori crescute ale colesterolului în sânge [hipercolesterolemie primară (familială heterozigotă și nefamilială)]
- pentru care ați utilizat o statină și ezetimib în comprimate separate
- o boală ereditară (hipercolesterolemie familială homozigotă), în care cresc valorile colesterolului din sânge. Este posibil să vi se recomande și alte tratamente.

Rozetin nu vă ajută să scădeți în greutate.
La majoritatea persoanelor, valorile mari ale colesterolului nu influențează starea generală, deoarece nu produc niciun simptom. Cu toate acestea, în absența tratamentului, în pereții vaselor de sânge se pot forma
depozite de grăsimi care determină îngustarea lor.
Uneori, aceste vase de sânge îngustate se pot bloca, ceea ce poate opri aportul de sânge către inimă sau creier, determinând infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Prin corectarea valorilor colesterolului, puteți reduce riscul de a face infarct miocardic, accident vascular cerebral sau alte probleme asemănătoare de sănătate.
Trebuie să continuați să luați Rozetin chiar dacă v-au scăzut valorile colesterolului în mod adecvat, deoarece împiedică valorile colesterolului să crească din nou și să determine acumularea de depozite de grăsimi.
Cu toate acestea, trebuie să opriți administrarea dacă medicul dumneavoastră vă recomandă să procedați astfel sau dacă ați rămas gravidă.

Contraindicatii:
Nu luaţi Rozetin:
- dacă sunteți alergic la ezetimib, rosuvastatină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi Rozetin, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina și alăptarea:
Nu luați Rozetin dacă sunteți gravidă, încercați să rămâneți gravidă sau credeți că ați putea fi gravidă.
Dacă rămâneți gravidă în timpul tratamentului cu Rozetin, opriți imediat administrarea acestui medicament și adresați-vă medicului dumneavoastră. Femeile trebuie să utilizeze măsuri contraceptive în timpul tratamentului cu Rozetin.

Nu luați Rozetin dacă alăptați, deoarece nu se cunoaște dacă medicamentul trece în laptele matern.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Nu este de așteptat ca Rozetin să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că unele persoane pot prezenta amețeli după ce utilizează Rozetin. Dacă sunteţi ameţit discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.
- Înainte de începerea tratamentului cu Rozetin, trebuie să urmați un regim alimentar de scădere a valorilor colesterolului.
- În timpul tratamentului cu Rozetin, trebuie să continuați regimul alimentar de scădere a colesterolului.
Medicul dumneavoastră va stabili care sunt comprimatele cu concentrația adecvată pentru dumneavoastră, în funcție de tratamentul curent și de riscul individual.
Doza recomandată este de un comprimat Rozetin, administrat o dată pe zi.
Rozetin nu este adecvat pentru începerea tratamentului. Inițierea tratamentului sau ajustarea dozei, dacă este necesară, trebuie efectuate numai după administrarea separată a substanțelor active, ca unice componente, iar după stabilirea dozelor adecvate, este posibilă schimbarea tratamentului la Rozetin cu concentrația corespunzătoare.
Doza zilnică maximă de rosuvastatină este de 40 mg. Este indicat numai la pacienții cu valori mari ale colesterolului și cu risc crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, ale căror valori ale colesterolului nu sunt scăzute suficient cu doza de 20 mg.
Încercați să luați comprimatul la aceeași oră în fiecare zi, pentru a vă ajuta să vă amintiți. Îl puteţi administra împreună cu sau fără alimente. Înghițiți fiecare comprimat întreg, cu puțină apă.
Dacă medicul dumneavoastră v-a prescris Rozetin împreună cu un alt medicament pentru scăderea valorilor colesterolului care conține substanța activă colestiramină sau orice alt medicament care conține chelatori ai acizilor biliari, trebuie să luați Rozetin cu cel puțin 2 ore înainte sau la 4 ore după administrarea chelatorilor acizilor biliari.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Compozitie:
Substanţele active şunt rosuvastatină şi ezetimib. Fiecare comprimat conţine rosuvastatină 5 mg, 10 mg, 20 mg sau 40 mg (sub formă de rosuvastatină calcică) şi ezetimib 10 mg.
Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină (E460), dioxid de siliciu coloidal anhidru (E551), stearat de magneziu (E572), povidonă (E1201), croscarmeloză sodică (E468), laurilsulfat de sodiu (E514),
lactoză monohidrat, hipromeloză,
Opadry yellow (5 mg/10 mg): hipromeloză (E464), dioxid de titan (E171), macrogol 4000 (E1521), oxid galben de fer (E172), talc (E553b), oxid roşu de fer (E172),
Opadry beige (10 mg/10 mg): hipromeloză (E464), dioxid de titan (E171), macrogol 4000 (E1521), oxid galben de fer (E172), talc (E553b),
Vivacoat Yellow (20 mg/10 mg): hipromeloză (E464), dioxid de titan (E171), talc (E553b), macrogol 4000 (E1521), oxid galben feros (E172),
Opadry white (40 mg/10 mg): lactoză monohidrat, hipromeloză (E464), dioxid de titan (E171), macrogol (E1521).

Prezentare:
30 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Rozetin 40 mg/10 mg 30 comprimate filmate Zentiva(rosuvastatină, ezetimib) face parte din grupa medicament:hipolipemiante- statine, hipolipemiante inhibitoare selective ale absorbtiei colesterolului si a sterolilor vegetali inruditi , contine substanța activă:ezetimib..

Rozetin, 40 mg/10 mg, 30 comprimate filmate, Zentiva [8594739260269]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Rozetin, 40 mg/10 mg, 30 comprimate filmate, Zentiva pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  28-05-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului ZENTIVA

Vezi Politica de confidentialitate date personale