Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Panthenol (M - 1224), 10 ml, Mayam

Brand: MAYAM
Cod bare: 6424414010006
Data expirarii: 05-03-2022
Optiuni Livrare
Livrabil in Pachetomat
Pret: de la 7.14 RON
Livrabil la usa
Pret: de la 12.4 RON
Ridicare de la ghiseu
Pret: de la 0.50 RON
7.00 RON
> 10 în stoc, acum 1 minut
Disponibilitate in locatii:
  • Dristor : Disponibil
  • Barbu Vacarescu : Disponibil
  • Rahova : Disponibil
  • Plaza Romania : Indisponibil
  • Vivo Constanta : Indisponibil
Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din fiecare punct de lucru putand varia.

Panthenol (M - 1224), 10 ml, Mayam [6424414010006]

Panthenolul, sau provitamina B5, este recunoscut pentru efectul calmant, reparator, hidratant si anti-inflamator al pielii, utilizat frecvent si in aplicatii capilare pentru fortificarea si infrumusetarea parului.

Din grupa vitaminelor B face parte acidul pantotenic – vitamina B5 – care este un element esential pentru organism. Precursorul vitaminei B5 este panthenolul, care odata ce patrunde in piele se transforma rapid in acid pantotenic, cu rol important in activitatea celulelor si a tesuturilor. Numele sau deriva din cuvantul grecesc "panthoten" care inseamna "peste tot" si se gaseste sub forma a doi izomeri: D si L, dar numai forma D este biologic activa – Dexpanthenol sau D-Panthenol.

Prin aplicarea pe piele a produselor ce contin panthenol se stimuleaza sinteza keratinocitelor si proliferarea fibroblastelor (celule constitutive ale epidermei) favorizand astfel vindecarea leziunilor si accelerarea regenerarii pielii, in plus, creste nivelul de hidratare si are efect anti-inflamator.
La nivelul firului de par panthenolul se fixeaza la suprafata keratinei, il imbraca si-l netezeste, conferindu-i stralucire si vigoare sporita.

Alte denumiri:
Provitamina B5, pantothenol, dexpanthenol.

Caracteristici:
Lichid vascos incolor, aproape inodor.
Densitate ~ 1.1.

Ingrediente (INCI):
Panthenol.

Proprietati:
- anti-inflamator, calmeaza pielea afectata de iritatii, mancarimi sau arsuri;
- cicatrizant, promoveaza epitelizarea si repararea leziunilor;
- hidratant, mentine hidratarea pielii, reduce procesul de deshidratare;
- fortifiant capilar, confera stralucire fileor de par, poate preveni despicarea firelor;
- intareste parul de la radacina pana la varfuri;
- calmeaza scalpul iritat, reduce senzatia de mancarime.

Recomandari de utilizare:
- ingrijirea pielii in general, ingrijirea oricarui tip de ten, ingrijirea si igiena parului;
- ca ingredient in lotiuni si creme reparatoare si hidratante, pentru fata, zona ochilor, corp, maini si picioare;
- piele iritata, deteriorata, descuamata;
- ingrijirea pielii sensibile, fragile, inclusiv cea a copiilor;
- ingrijirea zonelor afectate de leziuni;
- calmarea pielii afectate de mancarimi, mici arsuri, intepaturi;
- dupa epilare sau dupa ras;
- ingrijirea si regenerarea pielii dupa expunerea la soare;
- ingrijirea parului indiferent de tipul acestuia sau de conditia scalpului;
- par uscat, tern, casant, cu varfuri despicate; scalp sensibil, iritat, afectat de mancarimi sau leziuni.

Mod de utilizare in cosmetica:
- este un produs ce nu se foloseste ca atare pe piele, doar ca ingredient in preparate cosmetice de ingrijire si igiena a pielii si parului;
- se poate include ca ingredient cosmetic in dozaj de 2-5% in diverse formule, indiferent de tipul pielii si parului;
- este un produs hidrosolubil, nu este solubil in uleiuri, se poate include in general in orice compozitie care contine si apa;
- in compozitiile preparate prin emulsificare sau care presupun incalzire, panthenolul se adauga la faza finala, la rece;
- panthenolul se poate folosi ca activ cosmetic in felurite preparate: toner, lotiune, ser, gel, crema, aftershave, gel de dus, sampon, balsam, masca faciala sau capilara, crema de par;
- panthenolul se poate include si intr-o baza de crema, baza de sampon sau balsam de par.

Prezentare:
10 ml
Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Data ultimei actualizari: 31-03-2021

Produse similare

Cos de cumparaturi

Obiect sters Anuleaza

Wishlist -

Obiect sters Anuleaza