Triplixam, 5 mg/1,25 mg/10 mg, 30 comprimate filmate, Les Laboratoires Servier

perindopril arginină, indapamidă/amlodipină

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: LES LABORATOIRES SERVIER

Cod produs: 5391189320498

Data expirarii: 30-08-2026

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

52,62 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Triplixam, 5 mg/1,25 mg/10 mg, 30 comprimate filmate, Les Laboratoires Servier [5391189320498]

Indicatii:
Triplixam este o combinaţie de trei substanţe active: perindopril, indapamidăşi amlodipină. Este un medicament antihipertensiv utilizat în tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială).
Pacienţii care primesc deja combinaţia în doză fixă perindopril/indapamidăşi amlodipină sub formă de comprimate separate, pot lua în schimb un comprimat de Triplixam care conţine cele trei substanţe active în aceeaşi concentraţie.
Fiecare dintre substanţeleactive reduce tensiunea arterială şi acţionează împreună pentru a vă controla tensiunea arterială.:
- Perindoprilul aparţine unei clase de medicamente numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA). Acestea acţionează prin lărgirea vaselor de sânge, ceea ce face mai uşoară pomparea de către inima dumneavoastră a sângelui în vasele de sânge.
- Indapamida este un diuretic (care aparţine unei clase de medicamente numite derivaţi de sulfonamidă cu un inel indolic). Diureticele măresc cantitatea de urină produsă de către rinichi. Cu toate acestea, indapamida este diferită de alte diuretice, deoarece determină doar o creştere uşoară a cantităţii de urină produsă.
- Amlodipina este un blocant al canalelor de calciu (care aparţine unei clase de medicamente numite dihidropiridine). Acţionează prin relaxarea vaselor de sânge, astfel încât sângele să treacă mai uşor prin acestea. 

Contraindicatii:
Nu luaţi Triplixam:
- dacă sunteţi alergic la perindopril sau la orice alt inhibitor al ECA, la indapamidă sau la orice altă sulfonamidă, la amlodipină sau la orice altă dihidropiridină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi Triplixam, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina:
Trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea rămâne) gravidă. În mod obişnuit, medicul dumneavoastră vă va sfătui să opriţi utilizarea Triplixam înainte de a rămâne gravidă sau imediat ce aflaţi că sunteţi gravidă şi vă va recomanda să luaţi alt medicament în loc de Triplixam. Triplixam nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat dacă suntețigravidă în mai mult de 3 luni, deoarece, dacă este administrat după luna a treia de sarcină, vă poate afecta grav
copilul.
Alăptarea:
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau urmează să începeţi să alăptaţi. Triplixam nu este recomandat mamelor care alăptează şi medicul dumneavoastră vă poate recomanda alt tratament dacă doriţi să alăptaţi, mai ales dacă este vorba despre un copil nou-născut sau născut prematur.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Triplixam vă poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. În cazul în care comprimatele vă fac să vă simţiţi rău, ameţit sau obosit, sau vă provoacă dureri de cap, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje, şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Înghiţiţi comprimatul cu un pahar cu apă, de preferat dimineaţa, înainte de masă. Medicul va decide doza corectă pentru dumneavoastră. Această doză este, de obicei, un comprimat administrat odată pe zi. 

Compozitie:
- Substanțele active sunt perindopril arginina, indapamida și amlodipina
Un comprimat filmat de Triplixam 5/1,25/5 mg conține perindopril 3,395 mg echivalent cu perindopril arginină 5 mg, indapamidă 1,25mg şi amlodipină besilat 6,935 mg echivalent cu amlodipină 5 mg.

Un comprimat filmat de Triplixam 5/1,25/10 mg conține perindopril 3,395 mg echivalent cu perindopril arginină 5 mg, indapamidă 1,25mg şi amlodipină besilat 13,870 mg echivalent cu amlodipină 10 mg.

Un comprimat filmat de Triplixam 10/2,5/5 mg conține perindopril 6,790 mg echivalent cu perindopril arginină 10 mg, indapamidă 2,5 mg şi amlodipină besilat 6,935 mg echivalent cu amlodipină 5 mg.

Un comprimat filmat de Triplixam 10/2,5/10 mg conține perindopril 6,790 mg echivalent cu perindopril arginină 10 mg, indapamidă 2,5mg şi amlodipină besilat 13,870 mg echivalent cu amlodipină 10 mg.

- Celelalte componente sunt: - Nucleu: Componentă carbonat de calciu amidon: carbonat de calciu 90%, amidon pregelatinizat de porumb 10%,celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidon pregelatinizat.
- Film: glicerol, hipromeloză 6mPa.s, macrogol 6000, stearat de magneziu, dioxid de titan. 

Prezentare:
30 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Triplixam 5 mg/1 25 mg/10 mg 30 comprimate filmate Les Laboratoires Servier(perindopril arginină, indapamidă/amlodipină) , contine substanța activă:perindopril..
Substanța activă: Perindopril

Triplixam, 5 mg/1,25 mg/10 mg, 30 comprimate filmate, Les Laboratoires Servier [5391189320498]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Triplixam, 5 mg/1,25 mg/10 mg, 30 comprimate filmate, Les Laboratoires Servier pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  24-04-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului LES LABORATOIRES SERVIER

Vezi Politica de confidentialitate date personale