Tarka 240 mg/2 mg, 28 comprimate cu eliberare prelungită, Mylan

clorhidrat de verapamil, trandolapril

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: MYLAN

Data expirarii: 01-09-2024

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

66,56 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Tarka 240 mg/2 mg, 28 comprimate cu eliberare prelungită, Mylan

Indicatii:
Tarka aparţine grupului de medicamente care scad tensiunea arterială (aşa-numitele antihipertensive).
Tarka este o combinaţie a două medicamente din clase diferite şi anume clasa blocanţilor canalelor de calciu, verapamil şi clasa inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei (IECA), trandolapril.
Tarka este indicat la pacienţii cu hipertensiune arterială esenţială care răspund la tratamentul cu oricare dintre substanţele active conţinute în Tarka, atunci când sunt administrate separat în aceeaşi proporţie a dozelor.

Contraindicatii:
Nu utilizați Tarka:
- dacă sunteţi alergic la trandolapril sau la alţi inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) şi/sau la verapamil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizați Tarka, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina:
În mod normal, medicul dumneavoastră vă va sfătui să nu mai utilizaţi Tarka înainte de a rămâne gravidă sau de îndată ce aţi aflat că sunteţi gravidă şi vă va recomanda un alt medicament în loc de Tarka. Tarka nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat în sarcina mai mare de trei luni, deoarece acesta poate produce prejudicii grave copilului dumneavoastră dacă este utilizat după a
treia lună de sarcină.
Alăptarea:
Tarka nu este recomandat mamelor care alăptează iar medicul dumneavoastră trebuie să vă recomande un alt tratament în cazul în care doriţi să alăptaţi, mai ales dacă copilul dumneavoastră este nou-născut sau a fost născut prematur.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Abilitatea dumneavoastră de a conduce în siguranţă sau de a utiliza alte utilaje poate fi afectată. Tarka poate determina apariţia de ameţeli sau oboseală.
Până când nu aflaţi cum vă influenţează Tarka, nu trebuie să conduceţi autovehicule sau să manipulaţi instrumente periculoase sau maşinării de mari dimensiuni.

Mod de administrare:
Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.
Doza de Tarka a fost aleasă de medicul dumneavoastră ca fiind cea mai potrivită pentru a vă controla tensiunea arterială.
Doza recomandată este de un comprimat cu eliberare prelungită de Tarka, o dată pe zi, administrată dimineaţa, înainte, împreună cu sau după micul dejun. Tarka comprimate cu eliberare prelungită trebuie înghiţite întregi împreună cu un pahar cu apă, şi nu trebuie supte, mestecate sau sfărâmate.
Administrarea la copii şi adolescenţi (<18 ani):
Tarka este contraindicat la copii şi adolescenţi (<18 ani).
Vârstnici:
Deoarece tensiunea sistolică la vârstnicii hipertensivi este mai mare comparativ cu cea a hipertensivilor tineri, la unii pacienţi în vârstă poate apărea mai pronunţat efectul hipotensor (de scădere a tensiunii arteriale).
Insuficienţă renală:
Tarka este contraindicat la pacienţii cu insuficienţă renală severă.
Insuficienţă hepatică:
Tarka nu este recomandat pacienţilor cu insuficienţă hepatică severă.
Tarka este contraindicat pacienţilor care au ciroză hepatică cu ascită.
Este important să luaţi Tarka până la întreruperea tratamentului de către medicul dumneavoastră. Nu-l întrerupeţi chiar dacă vă simţiţi mai bine. Dacă opriţi tratamentul prea repede, starea dumneavoastră se poate agrava.

Compozitie:
- Substanţele active sunt: clorhidratul de verapamil forma de eliberare prelungită şi trandolapril. Fiecare comprimat conţine: clorhidrat de verapamil 240 mg şi trandolapril 2 mg.
- Celelalate componente sunt: strat de trandolapril (amidon de porumb, lactoză monohidrat, povidonă K25, hipromeloză 6 mPa.s, stearil fumarat de sodiu), strat de verapamil (celuloză microcristalină, alginat de sodiu, povidonă K30, stearat de magneziu, apă purificată), film Opadry pink OY-S-24943 (hipromeloză 6 mPa.s, hipromeloză 15 mPa.s, hidroxipropilceluloză, macrogol 400, macrogol 6000, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, docusat de sodiu, dioxid de titan, oxid roşu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172), oxid negru de fer (E 172)), film Opadry yellow OY-S-22949 (hipromeloză 6 mPa.s, hipromeloză 15 mPa.s, hidroxipropilceluloză, macrogol 400, macrogol 6000,
talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, docusat de sodiu, dioxid de titan, oxid roşu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172)).

Prezentare:
28 comprimate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Tarka 240 mg/2 mg 28 comprimate cu eliberare prelungită Mylan(clorhidrat de verapamil, trandolapril) face parte din grupa medicament:antianginoase, antiaritmice, antihipertensive, inhibitori ai enzimei de conversie ai angiotensinei ( ieca), medicamente blocante ale canalelor de calciu , contine substanța activă:trandolapril, verapamil..

Tarka 240 mg/2 mg, 28 comprimate cu eliberare prelungită, Mylan

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Tarka 240 mg/2 mg, 28 comprimate cu eliberare prelungită, Mylan pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  22-04-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului MYLAN

Vezi Politica de confidentialitate date personale