Antigrip
Gripa este o infectie respiratorie acuta provocata de virusurile gripale, care apare cu frecventa crescuta in anotimpul rece. Simptomele cele mai frecvente sunt: febra, durerile de cap, durerile musculare, tusea, insotite sau nu de obstructie nazala, dureri de gat, stranut, precum si de alte manifestari.
Antibioticele nu actioneaza asupra virusurilor, motiv pentru care, tratamentul virozelor este simptomatic. In ayurveda, medicina traditionala indiana, gripa si raceala presupun amplificarea calitatii de ''rece'' in corp, motiv pentru care, recomanda administrarea de plante cu calitatea ''fierbinte'' sau ''cald'', cum ar fi ardeiul-iute, cuisoarele si scortisoara.
ANTIGRIP reprezinta o asociere de plante selectionate dupa criterii ayurvedice, cu rol de compensare a perturbarilor energetice care apar in organism.
Avantaje ale utilizarii siropurilor dacia plant
- sunt realizate din ingrediente naturale concentrate;
- contin uleiuri esentiale care le cresc viteza de actiune, marindu-le eficienta terapeutica;
- pot fi administrate si la copii, deoarece nu contin alcool;
- sunt realizate dupa retete traditionale, imbinand cunostinte autohtone si ayurvedice cu cele mai recente studii asupra plantelor de leac;
- sunt usor de administrat, reprezintand o cura placuta, usor de realizat;
- sunt delicioase;
- sunt realizate conform normelor europene de calitate.
Actiuni
Majore:
antiviral, antibacterian (atat asupra bacteriilor gram pozitive, cat si asupra bacteriilor gram negative), tonic si stimulent respirator, antiinflamator, imunostimulent, expectorant.
Alte actiuni:
Tonic digestiv, antispastic, hipocolesterolemiant, hipolipemiant, antiseptic intestinal, carminativ, diuretic.
Indicatii:
Se utilizeaza ca adjuvant in: viroze respiratorii, gripa, raceala comuna, bronsite, laringite, traheite, tuse, laringo-traheo-bronsite, catar bronsic, sinuzite.
Contraindicatii:
Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.
Gastrita hiperacida, ulcer gastric si duodenal, febra mare (peste 38 grade), hipertensiune arteriala, alergie la oricare dintre componentele produsului, tratamente care nu permit consumul de alcool.
Ingrediente:
Plante in urmatoarele proportii: ardei-iute (Capsicum annuum) – fructus 20%, cuisoare (Eugenia caryophyllus) – flores (17,5%), coriandru (Coriandrum sativum) – fructus (17,5), fenicul (Foeniculum vulgare) – fructus (17,5%), echinacea (Echinacea purpurea) – herba (10%), ceapa (Allium cepa) – bulbus (10%), scortisoara (Cinnamomum zeylanicum) – cortex (7,5%).
Excipienti: apa, alcool etilic 50% vol.
Ardei- iute (Capsicum annuum)
Originar din zonele tropicale ale Americii de Sud, ardeiul-iute este o planta utilizata atat in alimentatie cat si in medicina traditionala. Planta contine substante bioactive cu actiune puternic antibacteriana: capsaicinoide (capsaicina si dihidrocapsaicina), care permit administrarea plantei ca adjuvant in infectii respiratorii. Alte proprietati: vasodilatator, hipocolesterolemiant, hipolipemiant si tonic digestiv.
Cuisoare (Caryophylli flores)
Cuisoarele reprezinta mugurii florali proveniti de la specia Eugenia caryophyllus, un arbore inalt de 10-15 m, care se cultiva in tarile tropicale. In compozitia lor au fost identificate: 15-20% ulei esential (alcatuit din eugenol, izoeugenol, acetat de eugenil si β-cariofilen), taninuri si derivati benzopironici, substante bioactive cu actiune antibacteriana (atat asupra bacteriilor gram pozitive cat si asupra bacteriilor gram negative), antivirala, analgezica si antiinflamatoare, care permit administrarea plantei ca adjuvant in afectiuni respiratorii (gripa, bronsite, traheo-bronsite). Alte proprietati: stimulent general, antimicotic.
Coriandru (Coriandrum sativum)
Originar din Asia si Orient, coriandrul este o planta cunoscuta si folosita de peste trei mii de ani. Fructele de coriandru au in compozitie un ulei esential (alcatuit din linalool, α si β-pinen, γ-terpinen, camfor, geraniol, acetat de geranil) cu actiune bactericida, antivirala si antiinflamatoare, care permite administrarea plantei ca adjuvant in infectii bacteriene si virale, localizate la nivelul tractului respirator. Alte proprietati: tonic digestiv, carminativ, antispastic, anxiolitic.
Fenicul (Foeniculum vulgare)
Feniculul este o planta cunoscuta si utilizata inca din antichitate. Fructele de fenicul au o compozitie bogata in ulei esential (alcatuit din anetol, α si β-pinen, mircen, camfen, limonen, fenchona), substanta bioactiva cu actiune tonica respiratorie, antiseptica si expectoranta. Datorita acestor proprietati, feniculul poate fi utilizat ca adjuvant in afectiuni ale tractului respirator. Alte actiuni: anticolitic, antispastic, antiseptic intestinal si urinar, tonic digestiv, estrogenic, diuretic.
Echinacea (Echinacea purpurea)
Echinacea este o planta utilizata in medicina traditionala datorita actiunii imunostimulatoare extrem de puternice. In compozitia sa au fost identificate substante bioactive cu actiune imunostimulenta, antivirala (asupra virusurilor Influenzae, gripei porcine, gripei aviare, herpes simplex tip 1 si 2) si antiinflamatoare: poliholozide, acid cicoric si ulei esential (alcatuit din alcamide). Echinacea inhiba hialuronidaza, oprind actiunea invaziva a bacteriilor, fiind recomandata ca adjuvant in: deficiente imunitare, infectii respiratorii, infectii urinare, gripa, infectii rezistente la antibiotice sau recidivante, infectii cu virusurile AH5N1 (virusul gripei aviare) si AH1N1 (virusul gripei porcine).
Ceapa (Allium cepa)
Ceapa este o planta cunoscuta si folosita de mii de ani atat in alimentatie, cat si in medicina traditionala. In compozitia sa au fost identificate substante bioactive cu actiune antimicrobiana (atat asupra bacteriilor gram pozitive, cat si asupra bacteriilor gram negative) si expectoranta: compusi sulfurati (sulfoxizi, derivati de cisteina, disulfuri, cepene, tiosulfinati), care permit administrarea plantei ca adjuvant in afectiuni respiratorii (gripa, guturai, bronsita, tuse). Alte proprietati: diuretic, usor hipoglicemiant, antiagregant-plachetar, fibrinolitic si antiastmatic.
Scortisoara (Cinnamomum zeylanicum)
Scortisoara este o planta care se cultiva in zonele tropicale si subtropicale, fiind utilizata ca si condiment inca din antichitate. Planta contine substante bioactive cu actiune puternic antibacteriana (atat asupra bacteriilor gram pozitive, cat si asupra bacteriilor gram negative), antivirala, antipiretica, tonica si stimulenta respiratorie: ulei esential (alcatuit din aldehida cinamica, eugenol, izoeugenol) si taninuri catehice. Datorita acestor proprietati, scortisoara poate fi administrata ca adjuvant in infectii respiratorii (gripe, bronsite, viroze pulmonare). Alte actiuni: hipocolesterolemiant, hipolipemiant, antimicotic, antispastic, tonic digestiv, afrodisiac si emenagog.
Mod de administrare:
Adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingura de sirop de 3-4 ori pe zi, inainte de mese.
Copii 8-14 ani: cate o lingurita de sirop de 3-4 ori pe zi, inainte de mese.
Copii 2-7 ani: cate 1/2-1 lingurita de sirop de 3 ori pe zi, inainte de mese.
In scop profilactic se poate administra sub forma de cure de 2-4 saptamani.
Siropul poate fi administrat ca atare sau diluat în 100 ml de apa (jumatate de pahar).
Contraindicatii:
Diabet zaharat, alergie la propolis sau la produse apicole, alergie la oricare dintre componentele produsului.
Prezentare:
50 ml
.
.